perjantai 3. elokuuta 2018

Syksy, talvi ja kevät oli ja meni. Meillä syntyi toisenlainen perheenlisäys, vähemmän karvaa, joten omat koirat sai viettää hiljaiseloa. Kasvattien saavutuksia on enemmän yritetty muistaa päivittää julkiselle facebook-sivulle http://www.facebook.com/allikonflatcoats/.

Näyttelyissä on käyneet Vimma (Tulisielu) ja Ika (Vauhdikas) Ruotsissa ja Iiris (Vauhdittaja) Ahvenanmaallta. Kaikki ovat saaneet laatuarvosanan ERI ja Vimmalle viime syksynä myös SA.

Kokeisiin on Vauhtin pennuista ehtinyt Iiris, joka suoritti kesän alussa taipumuskokeen hyväksytysti. Samana viikonloppuna meillä oli Filurin kennelin kanssa yhdistetty kenneltapaaminen Vihannissa ja pääsin näkemään viisi Vauhti-Migi -pentua ja tottakai Hopun treenien merkeissä. Hyviä noutajien alkuja kaikki, hieman yhteistyön hiomista ja rutiinia työskentelyyn niin varmasti saadaan kelponoutajia koko porukasta. Nenänkäyttö on hyvin vahvaa koko porukalla ja ovat hyvin innokkaita jäljestäjiä, välillä vähän liiankin omatoimisia sen suhteen...

Hoppu on takonut kesän aikana niin hienoja tuloksia, että henkeä salpaa. WT-kokeista kolme AVO1-tulosta ja NOME-B -kokeista kaksi AVO1-tulosta. Näiden tulosten myötä myös Hopulla on nyt kilpailuoikeis voittajaluokkaan kaikissa noutajien rodunomaisissa koemuodoissa.

Vauhtin treenit olivat tosiaan taulolla talven ja kevään tutustellen uuteen perheenjäseneen, mutta innostuttiin sitten kylmiltään avaamaan myös WT-koeura toukokuussa Flattien WT-mestaruudessa. Sieltä Vauhtille ALO1. Seuraavasta WT-startista kesäkuussa AVO1 huippupistein 98/100 ja luokkavoitto tottakai. Heinäkuussa vielä toinen startti avo-luokassa ja sieltä myös AVO1. B-kokeet on tälle vuotta vasta edesssäpäin, koska ei harmiksemme ole mahduttu vielä tämän kauden kokeisiin.

Terveystuloksia Vauhtin pennuille on myös ilmaantunut tietokantaan. Kuvissa on käyneet Iiris, Molli (Vaudissa), Sata (Virrakas) ja Vergi (Virkkunen), jotka ovat olleet kaikki A-lonkkaisia ja 0-kyynäräisiä. Huomattamista ei ole ollut myöskään silmissä tai polvissa, keneltä ne on tutkittu. Loppulauma käynee tutkimuksissa seuraavan vuoden aikana. Sata on virallisestikin kivesvikaiseksi todettu. Kolmella uroksista ei tuntunut kivekset luovutushetkellä/eläinlääkärintarkastuksessa oikealla paikalla ja kahdelle näistä laskeutui normaalit kivekset, joista tosin toisellekin vasta toisiin rokotuksiin mennessä, mutta Satan toinen kives on jäänyt laskeutumatta. Molli siirtyi keväällä sijoitusperheen omistukseen, koska sillä on ollut herkkyysongelmia ruoka-aineiden kanssa ja oireilee välillä kutisemalla ja korvistaan. Toivomme, että tasapaino löytyy ja Mollin kanssa voidaan jatkossakin nauttia noutajamaisesta elämästä.

Omat koirat on saaneet olla terveinä. Oodi täytti keväällä yhdeksän vuotta ja nauttii vapaaherrattaren elämästään. Se on päässyt agilitya treenaamaan Vauhtin kanssa, mutta oma mielenkiinto ei riitä enää kilpailemiseen. Lämmin kesä ja pihalampi ovat olleet Oodin mieleen ja sille varmaan kohta kasvaa kidukset. Niin hyvin se on lampeen muuttanut asumaan.

Koekausi on vielä pahasti kesken ja kohta se sorsastuskausikin alkaa! Aktiivisempaa päivitystiheyttä pohtien niitä kohti siis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti