maanantai 27. marraskuuta 2023

Vuosi 2023

 Tuloksen tekijöitä menneenä vuotena olivat

- Vergi (Virkkunen) VOI2 niin B-kokeesta kuin WT-kokeesta. Oli myös edustamassa sileäkarvaisten noutajien pohjoismaisessa mestaruudessa Suomen joukkueessa.  Ruotsissa ulkomuotoarvostelusta CK. Yksi pentue Ruotsissa kesällä, josta meille muutti Vinna, Myflats Spicy Arizona

- Varma (Kaarne) AVO1 B-kokeesta ja siirto voittajaluokkaan. Voittajan startissa ei sitten ihan palikat pysyneet kasassa ja VOI  0 debyytistä. WT-kokeesta kaksi kivaa AVO2-tulosta alkukaudesta ja agilityuran aloitus loppuvuodesta. Hyppyradalta ensimmäinen nollatulos hankittu!

- Ika (Vauhdikas) korotti edellisvuoden tuloksia pitkän tauon jälkeen ollen Ruotsin flattimestaruudessa kolmas, flattien pohjoismaisesssa mestaruudessa joukkuekisassa kakkonen ja saaden vielä B-kokeesta erinomaisen. Myös Ruotsin käyttövalion arvo on nyt myönnetty! Ulkomuoto arvioitu tänäkin vuonna CK arvoiseksi.

- Vimma (Tulisielu) B-kokeesta erittäin hyvä ja ulkomuotoarviosta CK.

Ikävempiä tapahtumia oli Vilinän ja Oodin poismeno toukokuussa. Vilinälle tuli kasvain toiseen etujalkaan ja tarkemmissa tutkimuksissa havaittiin syövän levinneet massiivisesti. Oodi puolestaan alkoi toukokuun alussa ontumaan äkillisesti tapaturman jälkeen ja kun merkittävää vastetta kipulääkkeille ei saatu, päädyttiin ilman tarkempia tutkimuksia eutanasiaan korkean iän takia. Eläinlääkäri piti kasvainta mahdollisena syynä ontumiseen. Oodi oli käynyt pari kuukautta aikaisemmin DeepScan Diagnosticsin syöpätestiä varten luovuttamassa verta ja vastauksen mukaan sillä oli silloin ollut hyvin alhainen määrä cfDNA:ta veressä, joten jos testi pitää paikkansa, olisi syöpämuutokset tapahtuneet hyvin nopeasti. 

"Koirillasi oli hyvin pieni määrä (2009 syntyneellä 0,02ng/ul, 2014 syntyneellä 0,04ng/ul ja 2019 syntyneellä 0,03ng/ul) veressä vapaana kiertävää "soluvapaata" DNA:ta (cfDNA). Soluvapaata DNA:ta esiintyy kaikilla koirilla. Sen määrä on koholla nuorilla koirilla 2-3-vuotiaaksi asti, alimmillaan nuorilla aikuisilla, ja kohoaa hitaasti koiran vanhetessa. Syövän yhteydessä soluvapaan DNA:n määrä voi kuitenkin nousta jopa 1000-kertaiseksi."

Omat pentusuunnitelmat eivät ole ihan ajankohtaisia, koska perhearki lapsineen ja kolmen aktiivisen koiran kanssa vie enemmän aikaa ja energiaa kuin katras koiranpentuja vaatisi. Lisäksi itsellä ei ole nyt koiran tarvetta, joten katsellaan pentuajatuksia sitten myöhemmin.  Pari mielenkiintoista yhdistelmää on suunnitteilla näistä suvuista Ruotsin puolelle, joten jos allikkolaiset kiinnostaa niin kannattaa sinne suuntaan tarkkailla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti